2017-10-16 10:05
Kivitelezői hiba pinceszint szigetelésnél

A kivitelező az ingatlant átadta a megbízónak. Ezt követően a megrendelő jelezte, hogy a pinceszinten folyamatos vizesedést, ázást tapasztal. A kivitelező a hiba megoldásában együttműködött a megbízóval.

2015-01-27 10:51
Előre gyártott tartópillérek rossz méretezése

Könnyűszerkezetes csarnok kivitelezésekor a helyszínre szállított, kész betonpillérekről megállapították, hogy nem megfelelő méretben kerültek legyártásra.  A hiba oka az volt, hogy a tervező által készített megrendelőn nem a végleges tervek szerinti méret került feltüntetésre, melyért az iroda vállalta a felelősséget. A pillérek visszaszállítási, megsemmisítési költségét, valamint az új pillérek gyártásának és szállításának az árát a biztosító térítette.

2015-01-15 16:38
nem megfelelő csapadékvíz elvezetés

Lakóvezeti zöldmezős kereskedelmi egység tervezése során a parkoló és bekötőút vízelvezetési hiányossága.

2016-05-13 09:51
C.A.R. Építés- Szerelés- Biztosítási káresemények

Építés szerelés biztosítás során számos káreseménnyel találkozhatunk, hiszen fokozott kárveszély mellett teljeskörű vagyonbiztosítási és széles körű felelősségbiztosítási védelmet nyújthat a biztosítás. Az esetek jelentős részében azonban csak a megfelelő kiegészítő záradékok alkalmazása esetén térülnek a károk. Lássuk a pédákat !

2015-01-27 10:47
Téves alapozási technológia

Téves alapozási technológia, rossz talajmechanikai szakvélemény miatt komoly kártérítési igénnyel lépett fel egy nemzetközi hálózathoz tartozó ingatlankezelő cég.

2015-01-15 16:38
Társasházi garázsszint szigetelésének tervezési hibája.

Általános vízszigetelési technológia szerepelt a kiviteli terveken, holott a közeli folyómeder miatt gyakran, nagy mennyiségű talajvíznek kellett volna ellenállnia a szerkezetnek.